Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΑΣ



Προχθές γυρνώντας σπίτι από την δουλεία το μεσημέρι δίπλα από ένα κάδο είδα 2 καρέκλες πεταμένες, όντας πεζή δεν μπορούσα να πάρω και τις δυο (δυστηχώς) και έτσι διάλεξα αυτήν που ήταν σε καλύτερη κατάσταση την έβαλα παραμάσχαλα και την πήγα σπίτι. 
Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς έχετε πετάξει κατα καιρούς έπιπλα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή την καρέκλα, σήμερα λοιπόν θα σας δείξω ένα απλό και ανέξοδο τρόπο να μεταμορφώσετε οτιδήποτε!
Όσον αφορά το ανέξοδο θέλω να πω ότι εγώ δεν ξόδεψα ούτε ευρώ καθώς χρησιμοποίησα υλικά που είχα αποκλειστικά στο σπίτι. 
Η καρέκλα μόλις την έφερα σπίτι 
όπως βλέπετε είναι σε άθλια κατάσταση βρώμικη, χαλασμένη .... εμένα όμως με μάγεψε το σκάλισμα της...
την έπλυνα πολύ καλά και την άφησα να στεγνώσει μέχρι την επόμενη μέρα
Αφαίρεσα το σκοινί 

και σκεφτόμουνα πως θα την βάψω.
Η συγκεκριμμένη καρέκλα εάν είχε βερνίκι έπρεπε να περαστεί με paid remover (υλικο που αφαιρεί το παλιό βερνίκι) αυτή όμως δεν είχε τίποτα άλλο παρά μόνο μια πολύ παλιά μπογιά που αφαίρεσα σχετικά εύκολα με ένα ξύστρο και στην συνέχεια την έτριψα πολύ καλά με ένα γυαλόχαρτο (προτιμήστε νουμερο 100 και για το τελείωμα νούμερο 280)
Αφού καθαρίσετε τις σκόνες που θα βγάλει πάρτε πινέλο και μπογιά και ξεκινήστε. 
Η μπογιά που έβαλα ήταν ένα άσπρο απλό χρώμα που είχα πάρει κάποια στιγμή για να βάψω το ταβάνι σε μιά πλευρά- είπαμε δεν ξοδευόμαστε χχιιχιχι-
έβαψα πρώτα το πάνω μέρος 2 χέρια
και μετά το κάτω άλλα 2 χέρια 
στην συνέχεια σκεφτόμουνα πως θα κάνω μια βάση που θα είναι αρκετά στέρεη για να σηκώσει τόσο εμένα όσο και το Βασίλη μου ( ε δεν είμαστε και μοντέλα ... τα έχουμε τα κιλάκια μας) σπάγκο στο σπίτι δεν είχα αλλά είχα κορδέλα χονδρή και με αυτή έπλεξα την καρέκλα μου. 
Πρώτα οριζόντια
και μετά κάθετα ... πιστέψτε με αυτό είναι και το πιο κουραστικό κομμάτι 
με την τεχνική της χαρτοπετσέτας έβαλα τα λουλουδάκια στο πάνω μέρος 

και τέλος έραψα ένα μαξιλαράκι για πιο αναπαυτικά... μπορείτε όμως να βάλετε και ένα έτοιμο. 
ιδού


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΑΣ. 
ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ







1 σχόλιο:

Μαρία είπε...

Πανέμορφες δημιουργίες!
Μπράβο