Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

COFFEE - SUGAR

Γενικα με τα βαζακια τα κυπελακια και ολα αυτα εχω ενα θεμα! δεν πεταω τιποτα!!!
ειχα λοιπον 2 ιδια βαζακια γυαλινα απο ελιες τα οποια σκεφτηκα να τα κανω μινι αποθηκευτικους χωρους για καφε και ζαχαρη.
η τεχνικη ειναι ιδια με με εδω http://e-mikrodimiourgies.blogspot.com/2011/09/blog-post_4314.html


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΕ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΥΑΟΥΡΤΙΟΥ

Πόσα κεσεδάκια απο γυαούρτι πετάτε τον χρόνο?
Εμείς 2 άτομα είμαστε και σίγουρα τρώμε 1 τον μήνα τέτοιο!
Γιατί λοιπόν να το πετάξουμε?
Δεν θα ήταν καλύτερο στο μπαλκονι μας με την μορφή γλαστρούλας?
Σαν αυτο??
Ας πάμε λοιπόν βήμα βήμα....
1) Πέρνουμε το κεσεδακι μας και αφου το πλυνουμε πολυ καλα του βγαζουμε τρυπουλες με ενα κατσαβιδι.

 2) Το βαφουμε στο χρωμα της προτιμησης μας ( εγω χρησιμοποιησα ακρυλικο χρωμα, που στεγνωνει και γρηγορα!) προσοχη! θελει τουλαχιστον 2 χερια!
3) επιλεγουμε ενα λογοτυπο απο μια χαρτοπετσετα και το κοβουμε



4) αφου στεγνωσει η μπογια μας το κολλαμε προσεκτικα με την ειδικη κολλα και το αφηνουμε να στεγνωσει
 5) με την βοηθεια των glitter ομορφαινουμε το γλαστρακι μας

6) και να το αποτελεσμα! ευκολο! οικονομικο! αλλα κυριως οικολογικο!!!

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Χθες μας επιασε μια λιγουρα μεσα στο σπιτι και δεν ξεραμε τι να φαμε... ανοιξα λοιπον το ψυγειο και με απλα υλικα που εχουμε παντα σπιτι ετοιμασα ενα ωραιοτατο κεικ σοκολατα το οποιο δεν ειναι και παχυντικο!
Υλικα που θα χρειαστουμε:
1.5 ποτηρια ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας βιταμ
2 αυγα
3/4 του ποτηριου κακαο καλης ποιοτητας
1 βανιλια
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι κονιακ
1/2 κουταλακι αλατι
2 ποτηρια αλευρι
1 κουταλακι bakin powder
1/2 ποτηρι χλιαρο νερο
1 ποτηρι γαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναβουμε το φουρνο μας στους 180 βαθμους για να ειναι ετοιμος
Βουτηρωνουμε το ταψακι μας και το αλευρωνουμε
Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος από το αλευρι, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε πολυ καλα.
Αφου γινουν ολα μας τα υλικα ενα ριχνουμε  το αλευρι, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε και παλι.
Το μειγμα θα γινει αρκετα νερουλο αλλα μην το φοβαστε!
Το ριχνουμε στο ταψακι μας και το ψηνουμε στους 180 για 40 λεπτα περιπου.
Για να βεβαιωθειτε οτι ψηθιμο καρφωστε το με ενα μαχαιρι, εαν το μαχαιρι βγει στεγνο ειναι ετοιμο.
Αποσυρετε το ταψακι απο τον φουρνο και αφηστε το 10 λεπτα να κρυωσει.
Στην συνεχεια βγαλτε το απο την φορμα και περιμενετε μεχρι να γινει εντελως κρυο για να το σερβιρετε!
Και το αποτελεσμα!!!
εκανε και ενα μικρο βυζακι στην ακρη χιχιχιχ!