Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΔΕΝΙΖΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΩ ΞΑΝΑ!

Καλησπέρα σας!
Ο σοφός λαός λέει μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται! Αλήθεια είναι! Απέχω πολύ καιρό από την παρέα σας ( για όσους με διαβάζεται) και κατανοώ ότι σας έλειψα, ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα σας! Επανέρχομαι δριμύτερη και ανανεωμένη καθώς το τελευταίο τρίμηνο έγιναν πολλά που με ανάγκασαν να πάρω σοβαρές αποφάσεις. Οπότε και εγώ μηδενίζω και ξεκινάω από την αρχή.
Νομίζω οι πιο πολλοί από εμάς αυτό κάνουν, είναι και αυτό ένα είδος ψυχοθεραπείας!
Πρώτα από όλα θα σας πω τους στόχους που έθεσα και εν μέρη υλοποίησα στο διάστημα της απουσίας μου.
1. Να απαλλαγώ από οποιαδήποτε εξάρτηση μου κάνει κακό... και δεν εννοώ μόνο υλική
Για αρχή είπα ότι θα κόψω το κάπνισμα και το έκανα! Σταδιακά βέβαια αλλά τα κατάφερα! είμαι καθαρή σχεδόν ένα μήνα και νιώθω υπέροχα! Βέβαια ζορίστηκα πολύυυυυυυ ειδικά την πρώτη εβδομάδα καθώς όλη η ενήλικη μου ζωή είχε και ένα τσιγάρο (κάπνιζα από 18 ετών).
Έφτασα στο σημείο να έχω τόσο βήχα όσο ένας γέρος 120 ετών! Το δέρμα μου άρχισε να αφυδατώνεται, δεν είχα καθόλου καλή όσφρηση και γεύση, καθημερινή καταροή και βρώμαγα!!! έβαζα τα αρώματα μου και μόλις κάπνιζα βρώμαγααααααααα! Να σημειώσω ότι ο συντροφος μου δεν καπνίζει και ήταν ακόμα πιο άσχημη η αίσθηση της μυρωδιάς για αυτόν.
Στην αρχή έθεσα τον πήχη χαμηλά, κάπνιζα καθημερινά συνήθως 12-14 τσιγάρα.
Σκέφτηκα λοιπόν ποιά από αυτά έχω πραγματική ανάγκη και ποιά κάνω μηχανικά? Μου βγήκαν 5 τσιγάρα την μέρα και αυτά έκανα μια μια εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα είπα ότι δεν θα κάπνιζα να δω πόσο θα αντέξω... και άντεξα... πολύ.... η αλήθεια είναι ότι το πίσμα μου σκάει γάϊδαρο χιχιιιχ ευτυχώς. Μετά από μια εβδομάδα άκαπνη, με κατανάλωση πολλών  καραμέλλων και τσιχλόφουσκων  άναψα τσιγάρο πιο πολύ από περιέργεια... αηδίασα! Με έπνιγε ο καπνός, μου ερχόταν αναγούλα... και είπα αυτό είναι τέλος!
Βέβαια κάπου διάβασα ότι ποτέ δεν σταματά η εξάρτηση για νικοτίνη, είναι σαν το αλκόολ, είσαι πάντα εξαρτημένος και απλά δεν πρέπει να ξανακυλήσεις!
2. Ο επόμενος στόχος ήταν να κόψω την εξάρτηση από κάποια συγκεκριμένα site που επισκεπτόμουν καθημερινά. Θα μου πείτε αυτό είναι εξάρτηση? Ναι είναι γιατί φόρτωνα τον εαυτό μου με τόσα άλλα μη δικά μου προβλήματα και άφηνα εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ στο περιθώριο, ευτυχώς οι μάσκες έπεσαν και μια αφορμή μου έδωσε την ευκαιρία να αποδεσμευτώ! Δεν λέω ότι δεν θα μου λείψουν αλλά να θυμάστε ότι πολλές φορές είναι πολύ καλό κάτι για να είναι αληθινό.
3. Να σταματήσω να ασχολούμε με οτιδήποτε άλλο και να λύσω τα δικά μου θέματα, να αφιερώσω χρόνο σε εμένα όπως παλία!

Όλα αυτά έγιναν, γίνονται και εύχομαι να συνεχίσουν να γίνονται!
Αυτοί που μας αγαπάνε και νοιάζονται για εμάς είναι δίπλα μας πάντα, όχι μόνο όταν ήμαστε καλά και προσφέρουμε τα πάντα αλλά όταν κάνουμε και κοιλιά.... τουλάχιστον εγώ έτσι είμαι!
Γι αυτό πάντα λέω ότι η μόνη ανιδιοτελής αγάπη είναι αυτή των ζώων.
Το Σάββατο φιλοξένησα 2 νεογέννητα γατάκια σκέτη γλύκα... όταν τα έπερνα αγκαλιά νόμιζαν ότι ήμουνα η μαμά τους... αχ μωρε μωρε!!!!



  και βέβαια ο δικός μου πρίγκηπας!!! γλυκούλι Ερρικο!!!



ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ! ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ! ΤΟ ΑΞΊΖΕΤΕ!!!