Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Κρίση έχουμε σε λυτοτητα είμαστε όλοι και όλο και κάτι προσπαθούμε να κόψουμε για να μας περισσέψει κάτι. Εγώ εφαρμόζω την πρακτική σπιτικά και υγεινά. Είναι κάτι που το κάνω πολλά χρόνια προκειμένου να γλυτώνω και χρήμα αλλά κυρίως να τρώμε πιο υγιεινά χωρίς πρόσθετα και χημικά.
Ψάχνοντας λοιπόν ανακάλυψα για εξαιρετική, πανεύκολη συνταγή για μυζήθρα http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-mizithra-tis-mamas.html με ελάχιστο κόστος και υλικά που έχουμε πάντα σπίτι.
Να πω ότι γενικά η μυζήθρα είναι και διαιτητική αλλά πέραν από αυτό μπορείτε να την φάτε φρέσκια με σαντουιτς ή όταν ξεραθεί να την τρίψετε στα μακαρόνια.
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ....
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 σφηνάκι ξύδι
αλάτι χονδρο
1 τούλι ή λεπτά ύφασμα



Βάζουμε το γάλα μας σε μια κατσαρόλα να ζεσταινεται. Μόλις αρχίσει να κανει φουσκάλες ρίχνουμε το ξύδι. Τότε θα παρατηρήσετε ότι το γάλα κόβει. 

Το αφήνουμε για λίγο να πάρει βράση και το αποσύρουμε από την φωτιά
Το αφήνουμε να κρυώσει λιγο και στην συνέχει το σουρώνουμε με την βοήθεια του υφάσματος και μιας κατσαρόλας μέσα στο ύφασμα. 
παίρνουμε προσεκτικά το ύφασμα (κάιει λίγο) και το δένουμε κάνοντας ένα μπαλάκι.
Το στραγγίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο υφασμα για 1 ώρα να πάρει σχήμα. 
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ύφασμα και το αλατίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να τραβήξει το αλάτι. 

Εάν το θέλετε για μακαρόνια θα το αφήσετε να ξεραθεί για 2 μέρες. 
Καλές δημιουργίες