Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Είναι Κυριακή και έχω χρόνο οπότε είπα να γλυκαθούμε λίγο.
Τα τσουρέκια είναι μια απλή λύση εύκολή και γρήγορη και μπορούμε να τα πάρουμε και σαν κολατσιο στο σχολείο ή στη δουλεια.

ΥΛΙΚΑ
3/4 ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΑΥΓΑ
ΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ ΓΑΛΑ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ
3/4 ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΣΟΥΣΑΜΙ
ΜΑΧΛΕΠΙ, ΒΑΝΙΛΙΑ, ΜΑΣΤΙΧΑ (ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ)
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΟΠΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ( ΧΛΥΑΡΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ 2 ΑΥΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΝΗ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ.

ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.
ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.
ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟ.
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΥΜΗ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΥΚΛΙΚΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΧΟΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΟΦΟΥΜΕ ΣΤΑ 4 (ΣΕ ΣΤΑΥΡΟ) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ.
ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.
ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ.
ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....

DECOUPAGE ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Χθες το βράδυ με έπιασε μια όρεξη άλλο πράμα... για κατασκευες. όλη την εβδομάδα λόγω δουλείας καταπίεσα αυτή την ανάγκη μου και μαλλον βγηκε μαζεμένη....
πήρα λοιπόν ένα γλαστράκι και μια τσιγκινη θήκη και πειραματιστικα.







 Το κουτακι βγήκε πιο ομορφο γιατι η κάτω επιφάνεια δεν ειναι τοσο σκουρα όσο της γλάστρας... για μεταμεσονυκτια προσπαθεια καλα ειναι χιχιχιχι. Να πω ότι χρησιμοποιησα ακρυλικα χρωματα.