Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΠΛΟΦΟΥΡΝΙΣΤΑ

Καλησπέρα!
Σας παραμέλησα ε? .... συγχωρέστε με αλλά όταν πέφτω... πέφτω για τα καλά! Πέρασα μια εβδομάδα δύσκολη, κουραστική... όχι τόσο σωματικά αλλά ψυχολογικά! Βλέπετε οι γιατροί αυτης της χώρας έχουν μάθει να λειτουργούν τόσο ρομποτικά που το να είσαι γυναίκα - τι ποιό όμορφο!- δεν τους λέει απλά τίποτα! Εξετάσεις και παραεξετάσεις χωρίς λόγο!... τι να πεις! 
Τελοσπάντων το σημαντικό μέσα σε όλα αυτά - πέραν του ότι χαίρω άκρας υγείας- είναι ότι πήρα και κάποιες μέρες άδεια! Το είχα ανάγκη! 
Πέρασα χρόνο στο κρεβάτι χουζουρεύοντας! Καθάρισα από γωνιάς όλο το σπίτι! συγύρισα συρτάρια που ήταν λαβύρινθος, προτετοίμασα τον κήπο μου, έραψα... έπαιξα  με τον γλυκούλι  Ερρίκο ... έκανα τόσα πολλά!
Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή που αγαπάμε πολύ! Διπλοφουρνιστά κουλουράκια! Τα αγαπάμε πολύ και τα φτιάχνω πολύ συχνά!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • λίγο κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα 
  • 1 κουταλάκι βακιν
  • αλέυρι όσο πάρει
Ρίχνουμε την ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι παίρνει έτσι ώστε να γίνει μια μπάλα που δεν κολλάει στα χέρια.


χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και κάνουμε 2 μεγάλα μακρόστενα φρατζολάκια και τα χαράζουμε όπως βλπέπετε στην φώτο




 ψήνουμε στους 200 για 12 λεπτά και μόλις ροδίσουν λίγο τα βάζουμε τα κόβουμε μέχρι κάτω και τα γυρίζουμε


 σε 10 λεπτά τα διπλοφουρνιστά μας είναι έτοιμα. 

 σερβίρονται εξαιρετικά με καφέ!!!




είναι ήδη 11 το βράδυ και τα 2 αντράκια μου θέλουν χάδια!! 
η ανιδιοτέλια της αγάπης των ζώων με σκλαβώνει ... ο ερρίκος έχει χαθεί στα χέρια του Βασιλάκη μου!