Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?



Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολυσύνθετος οργανισμός αυτό πιστεύω το έχουμε καταλάβει όλοι από την 3η δημοτικού. Φυσιολογικά λοιπόν όπως μια μηχανή όταν δουλέψει πολύ πρέπει να ρίξει θερμοκρασία για να μην καεί έτσι και το σώμα μας όταν κάνει πολλές καύσεις ιδρώνει για να ρίξει θερμοκρασία... τι γίνεται όμως με την διαχείριση του ιδρώτα και κυρίως της μυρωδιάς?

Ζούμε στο 2012 και όση κρίση και να έχουμε μην μου πείτε ότι δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα αποσμητικό και κυρίως ένα σαπούνι... γιατί βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι οι περισσότεροι που μυρίζουν δεν σαπουνίζονται. Τους φαντάζομαι να μπαίνουν στο μπάνιο και να αφήνουν απλά το νερό να τρέχει στο σώμα τους θεωρώντας ότι ή βαρβατίλα - τρομάρα τους- είναι μέρος της γοητείας τους.
Ε λοιπόν κύριοι δεν είναι!!! Βρωμάτε !! Πολύ!! Ιδρωτίλα, μασχαλίλα, τραγίλα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν υποφέρεται!

Όσα χρήματα κι αν έχετε και όσες άλλες αρετές όταν βρωμάτε δεν πρέπει να κυκλοφορείτε μέσα στον κόσμο!! Άμα σας αρέσει η βρώμα σας καθίστε στο σπίτι σας και απολαύστε την, ποσώς με ενδιαφέρει!! Αλλά προς Θεού εμείς τι φταίμε??
Εδώ θα ήθελα να κάνω άλλη μια παρατήρηση. Πολλοί βρωμάνε και από αυτά που τρώνε. Ναι ναι ... αυτή η απαίσια μυρωδιά του σκόρδου που αναβλύζει τρομάρα τους από το στόμα χωρίς να σκέφτονται ότι ο συνομιλητής τους θα πεθάνει από την μπόχα ή την μείωση της πίεσης του σε κλάσματα δευτερολέπτου! Εντάξει ξέρω ότι το σκόρδο κάνει καλό... ωραία φάτε το μια μέρα που θα είστε σπίτι, δεν επιτρέπεται αν είσαι υπάλληλος σε ταχυδρομείο που εξυπηρετεί καθημερινά τόσο κόσμο  να βρόμας σκόρδο. Στην τελική ο πελάτης μπερδεύεται γιατί δεν ξέρει αν έχει μπει σε ντελικατέσεν ή ταχυδρομείο!!

Τέλος όσον αφορά την κατανάλωση τροφής θα ήθελα να σας πω ότι όλες οι επεξεργασμένες τροφές (λευκό αλεύρι  λευκά ζυμαρικά κτλ) μας κάνουν και να ιδρώνουμε πιο πολύ αλλά και να μυρίζει πιο άσχημα ο ιδρώτας μας. Επίσης όλα τα μπαχαρικά και καρυκεύματα αλλάζουν την μυρωδιά του ιδρώτα (βλέπε και σκόρδο)!

Ηθικόν δίδαγμα λοιπόν... μπανάκι με καλό σαπούνισμα και αυτό το ρήμάρι το αποσμητικό δεν το αγοράζουμε για να πιάνει θέσει στο ντουλαπάκι του μπάνιο... και μην μου πείτε ότι υπάρχουν υποψίες ότι είναι καρκινογόνα γιατί η απάντηση μου θα είναι κάθετη, καλύτερα λίγα χρόνια μοσχομυρισμένος και με πολλούς φίλους παρά πολλά βρομιάρης και μόνος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: