Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΠΕΝΙΡΛΙ ΑΛΑ ΥΓΙΕΙΝΑ

Γειά σας!
Σήμερα θα σας κάνω μια συνταγή εύκολη οικονομική και κυρίως πολύ υγιεινή η οποία προέκυψε μετά από πολύ σκέψη για το τι τρώει ο Βασίλης μου στην δουλειά. Συνήθως λοιπόν γουρουνιάζει με πιττόγυρα και λοιπές αηδίες τα οποία και πολλές θερμίδες έχουν αλλά κυρίως έχουν πάρα μα πάρα πολλά κορεσμένα λιπαρά! Αποφασίσαμε λοιπόν να αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά.... ε καλοκαίρι έρχεται .... χιχιχ οπότε για φορέστε ποδίτσα να αρχίσουμε....
Τα πενιρλί συνήθως είναι γεμάτα βούτυρα, εγώ ήθελα μεν να τα κρατήσω αφράτα αλλά χωρίς πολλά λιπαρά οπότε ζύμωσα τα εξής υλικά



  • 300 γρ αλέυρι
  • 1 κουτάλι της σούπας γιαούρτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 πακετάκι μαγιά 
  • 160 γρ νερό



Τα υλικά αυτά μπορείτε να τα ζυμώσετε είτε στο χέρι είτε στον αρτοπαρασκευαστή. Εγώ το έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή και αφού φούσκωσε (λίγο, μην το αφήσετε να φουσκώσει τελείως) το έβαλα και ξεκίνησα. Ανάλογα το αλέυρι σας μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ακόμα λίγο αλεύρι στο ζύμωμα. 


Υλικά για την γέμιση

  • κιτρινο τυρι
  • φέττα 
  • κεφαλοτύρι
  • ντοματίνια κομμένα σε φέττες 
  • ρίγανη



και πάμε ...
χωρίζουμε την ζύμη μας σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε το φύλλο μας


αφού τα βάλουμε όλα στο ταψάκι τα αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν....

έτοιμα!!!
καλή επτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: