Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ





Τον τελευταίο καιρό αντιλαμβάνομαι μια στροφή του κόσμου προς το χειροποίητο και το σπιτικό, θεωρώ ότι ο κυριότερος λόγος είναι η έλλειψη χρημάτων αν  και μακροπρόθεσμα αυτό  δεν ωφελεί μόνο την τσέπη μας αλλά και την υγεία μας καθώς φτιάχνοντας στο σπίτι κάτι που μέχρι τώρα αγοράζαμε αποφεύγουμε πάρα πολλές χημικές ουσίες και συντηρητικά τα οποία μόνο κακό μας κάνουν. 
Μια πολύ παλιά και καλή συνταγή είναι αυτή της κηραλοιφής. Οι γιαγιάδες μας την έφτιαχναν για να γιατρέψουν πληγές, να καλμάρουν ένα κάψιμο, να διώξουν την ακμή ,να βάλουν στο πωπουδάκι του μωρού τους. Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό μείγμα για την θρέψη και ανάπλαση του δέρματος και με βάση την αρχική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε υλικά και να κάνετε την  δική σας παραλλαγή. 
παρακάτω θα σας δώσω την βασική συνταγή η οποία βγαίνει λίγο πιο αραιή από την συνηθισμένη (εγώ την προτιμώ έτσι) και είναι ιδανική για να περάσετε και τα ξύλινα έπιπλα σας!


Βασική συνταγή 
15 γρ μελισσοκέρι
90 γρ ελαιόλαδο


Σε μπεν μαρί λιώνουμε το μελισσοκέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο πριν το αδειάσετε στο βαζάκι.


Το Πάσχα πλησιάζει και θέλω η ψυχή μου να γεμίσει με ηρεμία. 
Ετοίμασα λαμπάδες για τα πρόσωπα που αγαπώ


καθώς και άλατα και σαπουνάκια με λαγουδάκια! 

καλά να περνάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: