Χθες μας επιασε μια λιγουρα μεσα στο σπιτι και δεν ξεραμε τι να φαμε... ανοιξα λοιπον το ψυγειο και με απλα υλικα που εχουμε παντα σπιτι ετοιμασα ενα ωραιοτατο κεικ σοκολατα το οποιο δεν ειναι και παχυντικο!
Υλικα που θα χρειαστουμε:
1.5 ποτηρια ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας βιταμ
2 αυγα
3/4 του ποτηριου κακαο καλης ποιοτητας
1 βανιλια
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι κονιακ
1/2 κουταλακι αλατι
2 ποτηρια αλευρι
1 κουταλακι bakin powder
1/2 ποτηρι χλιαρο νερο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναβουμε το φουρνο μας στους 180 βαθμους για να ειναι ετοιμος
Βουτηρωνουμε το ταψακι μας και το αλευρωνουμε
Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος από το αλευρι, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε πολυ καλα.
Αφου γινουν ολα μας τα υλικα ενα ριχνουμε το αλευρι, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε και παλι.
Το μειγμα θα γινει αρκετα νερουλο αλλα μην το φοβαστε!
Το ριχνουμε στο ταψακι μας και το ψηνουμε στους 180 για 40 λεπτα περιπου.
Για να βεβαιωθειτε οτι ψηθιμο καρφωστε το με ενα μαχαιρι, εαν το μαχαιρι βγει στεγνο ειναι ετοιμο.
Αποσυρετε το ταψακι απο τον φουρνο και αφηστε το 10 λεπτα να κρυωσει.
Στην συνεχεια βγαλτε το απο την φορμα και περιμενετε μεχρι να γινει εντελως κρυο για να το σερβιρετε!
Και το αποτελεσμα!!!
εκανε και ενα μικρο βυζακι στην ακρη χιχιχιχ!
Υλικα που θα χρειαστουμε:
1.5 ποτηρια ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας βιταμ
2 αυγα
3/4 του ποτηριου κακαο καλης ποιοτητας
1 βανιλια
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι κονιακ
1/2 κουταλακι αλατι
2 ποτηρια αλευρι
1 κουταλακι bakin powder
1/2 ποτηρι χλιαρο νερο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναβουμε το φουρνο μας στους 180 βαθμους για να ειναι ετοιμος
Βουτηρωνουμε το ταψακι μας και το αλευρωνουμε
Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος από το αλευρι, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε πολυ καλα.
Αφου γινουν ολα μας τα υλικα ενα ριχνουμε το αλευρι, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε και παλι.
Το μειγμα θα γινει αρκετα νερουλο αλλα μην το φοβαστε!
Το ριχνουμε στο ταψακι μας και το ψηνουμε στους 180 για 40 λεπτα περιπου.
Για να βεβαιωθειτε οτι ψηθιμο καρφωστε το με ενα μαχαιρι, εαν το μαχαιρι βγει στεγνο ειναι ετοιμο.
Αποσυρετε το ταψακι απο τον φουρνο και αφηστε το 10 λεπτα να κρυωσει.
Στην συνεχεια βγαλτε το απο την φορμα και περιμενετε μεχρι να γινει εντελως κρυο για να το σερβιρετε!
Και το αποτελεσμα!!!
εκανε και ενα μικρο βυζακι στην ακρη χιχιχιχ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου